יום חמישי, 19 ביולי 2012

רגישויות בהומאופתיה

בהומאופתיה אנו עוסקים באידיוסינקרזי, שהמשמעות הינה בדיקת רגישויות של המטופל.
יש אנשים לדוגמא שרגישים לחום או לקור. הסלקציה הראשונה שעושה ההומאופת הינה סביב סוגיית הרגישות לחום וקור או שניהם ביחד. לפעמים יש קושי להבין אם יש רגישות, ולכן השאלות הן יותר ספציפיות. כמו למשל לגבי יובש לעומת לחות. כשלכל מצב יש אפיון משלו בהמואפתיה. גם התגובה לרגישות מאפשרת להגיע לדיוק באבחון.

רגישות נוספת הינה למזונות ספציפיים. אנו בודקים עדיפויות מזון. למשל מה האדם אוהב לאכול. יש אנשים שנמשכים לפחמימות או כאלו שנמנעים מחלב. יש אנשים שאוהבים יותר פירות ולא אוכלים ירקות ולהיפך. ככל שיש דיוק בהבנת המזונות יש דיוק באפיון האישיות ובהתאם לכך REMEDY מתאים.

למשל אישה מגיעה עם פריחה. תוך כדי התחקור עולה שהפריחה קורית בשמש. ההבנה הזו כשלעצמה מאפשרת לדייק את התרופה. אם יש עוד אבחונים ספציפיים זה מדייק עוד יותר את התרופה. למשל במקרה הזה תרופה שיכולה להתאים Natrum muriaticum.

בבדיקה ההומאופתית אנו מנסים להבין הרגלים של האדם ורגישויות כמו גם איפיוני אישיות. מדובר על כניסה לעומק הנפש. למשל אנשים מאד מסודרים, פדנטים שיש להם חרדות ויש להם רגישות בנשימה (אסטמה) תרופה שיכולה להתאים הינה Arsenicum Album

מבחינת הרפואה הקונבנציונאלית הרופא לא יגיע להבדיל בין האסטמה שלו לעומת האסטמה של מישהו אחר. אצל הרופא כולם אותו הדבר מבחינת המחלה ולכן מקבלים את אותה תרופה. התרופה הינה סטטיסטית. לעומת זאת ההומאופתיה מתחייסת לרגישות הספציפית ובהתאם לכך יוצרים את ה-REMEDY המתאים.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

הירשם תגובות לפרסום [Atom]

<< דף הבית